Körmendi Rendészeti Szakgimnázium

Ismerje meg iskolánkat


Iskolánk a Rendőrség utánpótlását biztosító szakképző intézmény, mely tevékenységét a szakképzésre és a felnőttképzésre vonatkozó jogszabályok szerint végzi. Bővebben

Felvételi a Körmendi Rendvédelmi Technikumba

Felvételi iskolánkba


A technikus szintű Rendőr tiszthelyettes szakképzettség megszerzésére irányuló képzés felvételi követelményei elérhetőek a FELVÉTELI menüpontban!Bővebben

Közérdekű adatok - Körmendi Rendvédelmi Technikum

Közérdekű adatok


A Rendvédelmi Technikum önállóan működő és gazdálkodó központi költségvetési szerv, irányítását a Belügyminiszter látja el. Működésével kapcsolatos dokumentumokat itt érheti el.Bővebben

Kapcsolat, elérhetőség - Körmendi Rendvédelmi Technikum

Lépjen kapcsolatba velünk!


Körmendi Rendvédelmi Technikum
Körmend, Alkotmány utca 5-7.
Tel.: +3694 592 650
Fax: +3694 592 685
E-mail: krvt@krvt.police.huBővebben

ERFESZ képzés

Egyes rendészeti feladatot ellátók képzése

Részletek ITT

 

Rendőr Szakmai Osztály szakmai napja - 2018. május 18.

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Szakmai nap Szlovénia
Nemzetközi rendőri együttműködés a gyakorlatban

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium Rendőr Szakmai Osztály állománya 2018. május 18-án 16 fővel szakmai látogatáson vett részt Szlovéniában, melynek során látogatást tett a Dolga Vas-i rendőrségi közös kapcsolattartási szolgálati helyen (KKSZH).

A KKSZH-k sorában egyedi helyet foglal el a Szlovén Köztársaságban, Lendva (Lendava) önkormányzat területén, a Magyarország és a Szlovén Köztársaság közötti államhatár térségében aHosszúfalui (Dolga Vas) Határrendőrségi Kirendeltség épületében létesített Rendészeti Együttműködési Központot (REK), melyet 2008. június 18-án nyitottak meg. A REK egyediségét az adja, hogy itt egyidejűleg négy ország rendőrtisztviselői teljesítenek szolgálatot.

A REK létrejöttét, feladatait Mimon Henriett r. alezredes, alosztályvezető és Fórika Béla c. r. törzszászlós ügyeletes mutatta be.

Elmondták, hogy Szlovénia térítésmentesen bocsátotta rendelkezésre a REK szolgálatteljesítéséhez szükséges helyiséget és viseli a működési költségeket is.Kezdetben csak magyar, osztrák, szlovénrendőrök teljesítettek szolgálatot, majd 2011. évben csatlakoztak hozzájuk Horvátország rendőrei is.

A magyar rendőrök a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ Kapcsolattartási Szolgálati Hely Alosztályának munkatársai, hatan dolgoznak a REK állományában.

A rendőrtisztviselők jogosultak a hatáskörükbe utalt kérdésekben a másik fél illetékes hatósága által továbbított megkeresések közvetlen megválaszolására, a nemzeti jogszabályaikkal összhangban, nem érintve a nemzeti központi hatóságok közötti információcserét.

A tisztviselők magyar, német, szlovén, horvát vagy angol nyelven kommunikálnak egymással. A megkereséseket és válaszaikat jogosultak a saját nyelvükön továbbítani. 


Lendvai kulturális örökség

A REKmegismerését követően a Lendvai vár megtekintése következett.A vár Lendva városának egyik kiemelkedő építészeti és turisztikai látványossága, kulturális intézménye. Épületében 1973. óta múzeum található. Több állandó, és rendszeresen változó, érdekes időszaki kiállítás kap benne helyet.

Látogatásunkkor Marc Chagall orosz-zsidó származású honosított francia festőművész, a modern festészet egyik kiemelkedő alakjának kiállítását, illetve a néprajzi kiállítás keretében a muravidéki magyarság kulturális örökségét tekinthettük meg.

Népszerűek továbbá a "Vár a vártán" című állandó történelmi kiállításnak helyet adó termek. Azon várak történetét mutatják itt be, melyek Európa védőbástyái voltak a török hódítás idején.

Szintén helyet kaptak a várban Zala György, Alsólendván született szobrászművész művei és a Gálics István grafikus, fametsző művész nevéhez fűződő, közel 400 preparált lepkéből és számos más rovarból álló tárlat.1973. óta minden évben megrendezik a Lendvai Nemzetközi Művésztelep elnevezésű rendezvényt, mely kapcsán a padlásgalériában kortárs közép-európai képzőművészek által alkotott egyedi bronzszobrokat tekinthettünk meg.

A múzeumlátogatás után a szőlőhegy csúcsán megtekintettük a 240 lépcsőt számláló, 42 m magas Vinariumnevű modern kilátót, melyből a négy égtáj felé négy ország látható.

A Szlovéniai program a Cuk Borházban házi finomságok, fatányéros hidegtál elfogyasztásával zárult.

Dr. Garda Zsolt r. alezredes – Kern Mónika r. őrnagy

Körmend - iskolánk városa

 

Keresés az oldalon

Zászlófelvonás

Suli kisfilm

Fogadóóra

Hollósi Gábor r. ezredes, Iskola Igazgató minden hónap első keddjén 08.00 és 09.00 óra között igazgatói fogadóórát tart.

Bejelentkezés:

+3694 592 650,

26/6221 (BM)

Elérhetőség, megközelítés

Cím: 9900 - Körmend, Alkotmány utca 5-7.

Körmendi Rendészeti Szakgimnázium a térképen

 

Kapcsolat

 

Hívjon bennünk, vagy írjon nekünk:

Postai cím: 9901 - Körmend, Pf.: 98

Telefon: 94/592-650

Fax: 94/592-650 / 6270-es mellék

E-mail: krvt@krvt.police.hu

OM azonosító: 102493

PIR szám: 720904

Adószám: 15720900-2-51

 

Igazgatói fogadóóra

Hollósi Gábor r. ezredes, Iskola Igazgató:

- minden hónap első keddjén

- 08.00 és 09.00 óra között

 

A fogadóórára bejelentkezés:

06-94/592-650, vagy 26/6221 (BM)

Adatkezelési szabályzat

Akadálymentesítés nyilatkozat