Körmendi Rendészeti Szakgimnázium

Ismerje meg iskolánkat


Iskolánk a Rendőrség utánpótlását biztosító szakképző intézmény, mely tevékenységét a szakképzésre és a felnőttképzésre vonatkozó jogszabályok szerint végzi. Bővebben

Felvételi a Körmendi Rendvédelmi Technikumba

Felvételi iskolánkba


A technikus szintű Rendőr tiszthelyettes szakképzettség megszerzésére irányuló képzés felvételi követelményei elérhetőek a FELVÉTELI menüpontban!Bővebben

Közérdekű adatok - Körmendi Rendvédelmi Technikum

Közérdekű adatok


A Rendvédelmi Technikum önállóan működő és gazdálkodó központi költségvetési szerv, irányítását a Belügyminiszter látja el. Működésével kapcsolatos dokumentumokat itt érheti el.Bővebben

Kapcsolat, elérhetőség - Körmendi Rendvédelmi Technikum

Lépjen kapcsolatba velünk!


Körmendi Rendvédelmi Technikum
Körmend, Alkotmány utca 5-7.
Tel.: +3694 592 650
Fax: +3694 592 685
E-mail: krvt@krvt.police.huBővebben

Tanári csapatgyakorlaton vett részt a Rendőr Szakmai Osztály

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tanári csapatgyakorlaton vett részt a Rendőr Szakmai OsztályTanári csapatgyakorlaton vett részt a Rendőr Szakmai Osztály 2019. június 24-27 között.

Tanári csapatgyakorlat 2019 Rendőr Szakmai Osztály

A Rendőr Szakmai Osztály 10 fő dolgozója Tóth Tamás r. alezredes, Dr. Rákosi Éva c. r. alezredes, Németh Attila c. r. alezredes, Heizer Hajnalka c. r. alezredes, Kern Mónika r. őrnagy, Horváth Norbert r. főhadnagy, Nagy Dezső r. főtörzszászlós, Papp László r. főtörzszászlós, Újhelyi László r. törzszászlós és Benke Ákos r. törzsőrmester 2019. június 24-27. között tanári csapatgyakorlaton vett részt.

A tanári csapatgyakorlat első napját a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrszolgálatánál kezdtük meg. Váczi Miklós, természetvédelmi őrszolgálat-vezető a Sarródon található Kócsagvárban fogadott minket, ahol körbevezette a csoportot. Megtudtuk, hogy az épületet Koller József tervezte, aki a Makovecz Imre neve által fémjelzett organikus építészeti stílust követte. Elmondta, hogy az épületegyüttes díszes kapuja külön jelentéstartalommal bír. Két egymás felé forduló nagy kócsagot ábrázol, ahol a kapuszárnyak az üdvözlésre kitárt madarak szárnyait szimbolizálják. Ezt követően a díszteremben előadáson vettünk részt, amelyen részletes tájékoztatást kaptunk az őrszolgálat működésének jogszabályi hátteréről, a területi és létszámadatokról, a főbb- és kiegészítő tevékenységekről.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság működési területén 13 természetvédelmi őr lát el szolgálatot. Az állami természetvédelmi őr a nemzeti park igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának tagja, intézkedésre jogosult, egyenruhával és megfelelő eszközökkel felszerelt hatósági személy. A Természetvédelmi Őrszolgálat írásos megállapodások alapján szorosan együttműködik a rendőrséggel. Jellemzőek a közös járőrözések, területbejárások, helyszínelések, eltűnt személyek felkutatása. Az Őrszolgálat elsősorban a helyismeretével, technikai eszközeivel segíti a rendőrség munkáját pl. orvhalászat, orvvadászat, természetkárosítás, falopás eseteiben. Az Igazgatóság működési területe két tájegységre, a Fertő-Hanság és a Duna-menti tájegységre tagozódik, amelyeken belül 11 őrkerület került kialakításra. A tájékoztató befejeztével vízre szálltunk három motoros őrcsónakkal, és a Fertő-tó nádassal övezett csodálatos vízi ösvényein, majd pedig a nyílt vízen a gyakorlatban tapasztalhattuk meg az őrszolgálat munkáját. Kora délután csoportunk idegenvezető kalauzolásával Fertőd leghíresebb látnivalóját, Magyarország legnagyobb és legszebb barokk kastélyát, az Esterházy-kastélyt tekintette meg. 1720-ban Esterházy József kezdte meg itt az építkezést egy 20 szobás vadászkastély megépíttetésével, melyet az elkövetkező évtizedekben jelentős mértékben kibővítettek. Az elkészült kastély méretei lenyűgözőek. Fő homlokzata 100 méter hosszú, szárnyai 48 méteresek. A hatalmas épületben 126 szoba sorakozik. A kastély kapuja díszes kovácsoltvas alkotás. Mind technikai, mind művészi szempontból Magyarország egyik legszebb kapuja. A kastélynak mind a 126 szobája gazdag rokokó díszítéssel és berendezéssel készült, melyek közül sajnos csak néhányat sikerült visszaállítani egykori pompájába. A csodás épületet a versailles-i kastély parkjáról mintázott 300 hektáros franciakert veszi körül, amely mindenki előtt nyitva áll. A kastélyban egy lakosztályt tart fenn az állam az Esterházy család,(Esterházy Antal) számára.

Tanári csapatgyakorlatunk második napját Győrben az Audi Hungária Gyárban kezdtük. Az Audi Hungaria Látogatói Központjában egy rövid prezentáció keretében bemutatták a világ egyik legmodernebb járműgyárát. A prezentáció röviden ismertette a motorgyártás, a járműgyártás, a műszaki fejlesztés, a szerszámgyár, a logisztika, a minőségbiztosítás területeit, a cég filozófiáját, a vállalati kultúrát. A gyár kommunikációs feladatot is ellátó munkatársának vezetésével megtekinthettük az autógyártás egyes mozzanatait. A gyár területén a különböző üzemeket, illetve gyáregységeket - a nagy távolságok miatt-, autóbusszal közelítettük meg. Először a présüzembe érkeztünk, ahol szemtanúi lehettünk, amint az óriási présgépek az egyes lemezeket szabják, vágják, formázzák. Ennek eredményeként készülnek el a különböző Audi modellek karosszéria elemei. Ezt követően a Karosszériaüzembe mentünk, ahol gigantikus hegesztőrobotok segítségével összeáll az Audi teljes karosszériája. A gyárlátogatásunk végén a motorgyártó üzemet kerestük fel, ahol bepillantást nyerhettünk a motorgyártás rejtelmeibe.

A délutáni órákban Komárom határában a „Monostori homokdombokon” 1850 és 1871 között épült erőd megtekintésével folytattuk a programunkat.

A Monostori erőd - Közép-Európa legnagyobb újkori erődje. Az UNESCO Világörökségi Várományosi Listáján szereplő, klasszicista stílusú hadtörténeti műemlék lenyűgöző látványt nyújt hatalmas, precízen faragott kövekből épített falaival, a védműveket borító 3-4 méter vastag földtakarójával és több kilométer hosszú földalatti folyosórendszerével (kazamata-hálózatával). Monumentális méreteit bizonyítják a következő adatok: az erőd 25 hektárt foglal el, teljes területe lőterekkel együtt 70 hektár, az épületek alapterülete 25 680m2, a helyiségek száma 640. Az erődben élő katonák legmagasabb létszáma 8000 fő volt. Az erőd a magyar honvédség katonagenerációit szolgálta. Feladatai közé tartozott a központi vár védelme és a dunai hajóforgalom ellenőrzése. Harci eseményekre itt soha nem került sor, elsősorban kiképzőközpontként és fegyverraktárként használták. Az I. világháború alatt sorozó- és kiképzőközpontként funkcionált. A II. világháborúban itt helyezték el a 22-es gyalogezred parancsnokságát, innen indultak a Don menti ütközetekbe az I.-II. zászlóalj katonái. Az erőd falai között alakították ki a II. világháború után a Csehszlovákiából kitelepített magyar családok szükséglakásait. Itt hozta létre 1945-1990 között a Vörös Hadsereg Déli Hadseregcsoportja Közép-Európa legnagyobb lőszerraktárát. Távozásukkal az erőd katonai szerepe végleg megszűnt. A helyszínen előbb a hadtörténeti kiállítást és a szabadtéren kiállított hidegháborús járműveket néztük meg, majd kétórás tárlatvezetés keretében megtekintettük az erődöt, s vezetőnktől megtudhattuk, hogy az egyes időszakokban milyen funkciót töltött be az építmény. A látogatásunk végén az erőd falain belül lévő hajókiállításon láthattuk az 1:100 méretarányban készült egyetlen magyar építésű csatahajó makettjét is. A Szent István csatahajót az 1910-es évek elején építették és 1918. június 10-én süllyesztették el az Olasz Királyi Haditengerészet torpedós motorcsónakjai.

Harmadik napunk délelőttjét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán töltöttük. A dékáni vezetés nevében Dr. Mészáros Bence r. ezredes, a Kar nemzetközi dékán-helyettese köszöntött minket. A találkozó során képviseltették magukat a Büntetőjogi Tanszék, a Büntetőeljárásjogi Tanszék, Kriminológiai Tanszék, Határrendészeti Tanszék, Bűnüldözési és Gazdaságvédelmi Tanszék, Rendészeti Kiképzési és Nevelési Intézet, Közbiztonsági Tanszék és a Rendészettörténeti Tanszék oktatói. A kerekasztal beszélgetésen, nagy megtiszteltetésünkre, szintén részt vett prof. Dr. Blaskó Béla ny.r. vezérőrnagy Úr is. A rendkívül hasznos beszélgetés során megoszthattuk egymással az oktatás során szerzett tapasztalatokat és bepillantást nyertünk az egyetemi szinten oktatott ismeretek körébe. Ezt követően Dr. Nagy-Tóth Nikolett Ágnes r. alezredes kíséretében megtekintettük a Ludovika Campus modern és megújított épületeit.

A délutáni órákban a tanári állomány a Balassagyarmat Slovenské-Darmoty Közös kapcsolattartási Szolgálati Helyet kereste fel, ahol Dr. Nagy Károly rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányító Központ osztályvezetője, valamint helyettese Koncsek Zoltán rendőr alezredes, illetve Pszota Albert r.főtörzszászlós csoportparancsnok fogadott bennünket. Bemutatták a szlovák oldalon található szolgálati helyet, s megtudtuk, hogy 6 magyar és 6 szlovák kolléga teljesít szolgálatot 24/72 órás munkarendben. A szlovák kollégák részéről az éppen szolgálatban lévő Jaroslav Kladivik rendőr százados tartott egy rövid előadást a mindennapi munkájukról. A KKSZH legfőbb feladata a bűnüldöző szervek közötti közvetlen információcsere lebonyolítása, közös határ menti járőr szolgálatok ellátása. Az ügyeleti helyiség bemutatása után egy közös csoportfotóval köszöntünk el.

Tanári csapatgyakorlatunk befejező napjának délelőttjén a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központját látogattuk meg. A csoportunkat Darázs Zoltán mb. vezénylő zászlós Úr és Markovits Szilvia őrmester Kisasszony, mb. kommunikációs altiszt fogadta. Darázs Zoltán mb. vezénylő zászlós Úr által készített bemutatón keresztül részletesen megismerhettük a KRK kialakulásának történetét, jelképeiket, szervezeti felépítésüket, alkalmazási körzeteiket, feladataikat, a kiképzés jellegzetességeit, a 2019. év kiemelt feladatait, a civil kapcsolattartási formáikat. Ezt követően kötetlen beszélgetés formájában kimerítő információt kaptunk feltett kérdéseinkre, majd megtekinthettük a katonai rendészek rendszeresített fegyvereit és a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár Csapatmúzeumát. Látogatásunk során értékes, érdekes információkkal gazdagodtunk a Katonai Rendészeti Központ működéséről.

A csapatgyakorlat utolsó állomásaként csütörtök délután került sor a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-ben tett látogatásra. A részvénytársaság székhelyén Havranek Mihály Horgászati igazgató fogadta a csapatot. Rövid történelmi betekintést kaptunk a több, mint 100 éves múlttal rendelkező vállalkozásról, annak halászati és halgazdálkodási tevékenységéről, a Balaton területén történő halászati őrzés jelentőségéről, a halászati őrök munkájának fontosságáról. Megtudhattuk, hogy a Balaton egész területén 16 fő hivatásos halászati ellenőr lát el szolgálatot, akik a Horgászati Igazgatóság Vagyonvédelmi és Halőrzési Egység szervezeti keretein belül végzik munkájukat. A részvénytársaság nagy hangsúlyt fektet a rendőrséggel, valamint a különböző társszervezetekkel való hatékony együttműködésre.

Tanulmányutunkról értékes szakmai tapasztalattok és élmények birtokában tértünk haza.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki vendéglátóinknak, hogy hozzájárultak a színvonalas és tartalmas programok lebonyolításához.

Hírek erről: https://rtk.uni-nke.hu/hirek/2019/06/26/tanari-csapatgyakorlatot-szervezett-a-kar

Körmend - iskolánk városa

 

Keresés az oldalon

Zászlófelvonás

Suli kisfilm

Fogadóóra

Hollósi Gábor r. ezredes, Iskola Igazgató minden hónap első keddjén 08.00 és 09.00 óra között igazgatói fogadóórát tart.

Bejelentkezés:

+3694 592 650,

26/6221 (BM)

Elérhetőség, megközelítés

Cím: 9900 - Körmend, Alkotmány utca 5-7.

Körmendi Rendészeti Szakgimnázium a térképen

 

Kapcsolat

 

Hívjon bennünk, vagy írjon nekünk:

Postai cím: 9901 - Körmend, Pf.: 98

Telefon: 94/592-650

Fax: 94/592-650 / 6270-es mellék

E-mail: krvt@krvt.police.hu

OM azonosító: 102493

PIR szám: 720904

Adószám: 15720900-2-51

 

Igazgatói fogadóóra

Hollósi Gábor r. ezredes, Iskola Igazgató:

- minden hónap első keddjén

- 08.00 és 09.00 óra között

 

A fogadóórára bejelentkezés:

06-94/592-650, vagy 26/6221 (BM)

Adatkezelési szabályzat

Akadálymentesítés nyilatkozat