Körmendi Rendészeti Szakgimnázium

Ismerje meg iskolánkat


Iskolánk a Rendőrség utánpótlását biztosító szakképző intézmény, mely tevékenységét a szakképzésre és a felnőttképzésre vonatkozó jogszabályok szerint végzi. Bővebben

Felvételi a Körmendi Rendvédelmi Technikumba

Felvételi iskolánkba


A technikus szintű Rendőr tiszthelyettes szakképzettség megszerzésére irányuló képzés felvételi követelményei elérhetőek a FELVÉTELI menüpontban!Bővebben

Közérdekű adatok - Körmendi Rendvédelmi Technikum

Közérdekű adatok


A Rendvédelmi Technikum önállóan működő és gazdálkodó központi költségvetési szerv, irányítását a Belügyminiszter látja el. Működésével kapcsolatos dokumentumokat itt érheti el.Bővebben

Kapcsolat, elérhetőség - Körmendi Rendvédelmi Technikum

Lépjen kapcsolatba velünk!


Körmendi Rendvédelmi Technikum
Körmend, Alkotmány utca 5-7.
Tel.: +3694 592 650
Fax: +3694 592 685
E-mail: krvt@krvt.police.huBővebben

Felvételi 2022/2023 - Körmendi Rendvédelmi Technikum

Felvételi egységcsomag:


Felvételi egységcsomag letöltése


A 2022/2023. tanévben induló 5 1032 18 03 azonosító számú technikus szintű Rendőr tiszthelyettes szakképzettség megszerzésére irányuló képzés felvételi követelményei, valamint az eljárási rend elérhető a Felvételi menüpontban!

Jelentkezési határidő: 2022. február 18.

Nyílt nap 2021-22

Ismét nyílt napokat szervezünk az iskolában:

 

2. nyílt nap: 2022. január 18. 15.30 ON-LINE!

Tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a Körmendi Rendvédelmi Technikum 2022. január 18-ára tervezett nyílt napját on-line módon tartjuk meg!

Döntésünket a járványügyi időszak szakképzési védelmi intézkedéseiről, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által 2021. november 23-án kiadott egyedi miniszteri határozata alapján hoztuk meg.

Diákunk, Boros Viktória U23-as súlyemelő Európa-bajnok!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A vaol.hu cikke:

A Haladás VSE súlyemelő szakosztályának fiatal tehetsége, Boros Viktória múlt héten aranyérmet szerzett szakításban, bronzot lökésben, így összetettben a második helyen zárt a finnországi junior és U23-as súlyemelő Európa-bajnokságon.

Hétéves súlyemelő pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el Boros Viktória, a Haladás VSE sportolója a múlt hét végén lezajlott finnországi junior és U23-as súlyemelő Európa-bajnokságon. Az előzetes várakozások ellenére a 87 kilogrammosok mezőnyében maradandót sikerült alkotnia Vikinek, dacára annak, hogy ellenfelei cseppet sem voltak gyengék. Mint ismert, a HVSE súlyemelője szakításban 92 kilogrammal aranyérmet, lökésben 109 kilogrammal bronzot, összetettben 201 kilogrammal ezüstérmet szerzett, magasan az elvártak felett teljesítve.

Még a sportoló is meglepődött saját teljesítményén, mivel előzetesen nagyobb súlyokkal neveztek vetélytársai, mint ő, így meg sem fordult a fejében, hogy esetleg szakításban aranyérmes lehet, jóllehet azért egy bronzban bízott. Lökésben azonban távolinak érezte a dobogót, mivel bőven volt lemaradása a nemzetközi szinthez képest.

– Nagyon sokat készültünk, különösképpen a technikai elemek gyakorlására kellett több időt fordítanunk, amelyek kivitelezése kissé nehézkesen ment. Itt elsősorban a lökés technikai kivitelezésére gondolok, de a mentális rákészülés sem mellékes, hiszen ez legalább olyan fontos, mint a gyakorlat technikai megvalósítása. Intő jel volt számunkra a Messzi István-emléktorna, amelyre ugyan jól felkészültünk, de Viki lökésgyakorlatai mégsem sikerültek az elvártak szerint. Sokat tanultunk ebből, rengeteget dolgoztunk a hibák kijavításán, aminek eredményeként Viki összeszedetten, nagy akarással állt Finnországban dobogóra, hogy megmutassa, mire képes valójában – emlékezett vissza az Eb-t megelőző eseményekre Márkus Erzsébet, a Haladás VSE súlyemelő szakosztályának vezetője, akinek ugyan számos tehetség pallérozódik a kezei alatt, de Viki lett az első Európa-bajnoka, így edzői pályafutásának ez eddigi legkiemelkedőbb eredménye.

A szombathelyi sportegyesület fiatal tehetsége jövőre vált kategóriát juniorból U23-ba, majd irány a felnőttek mezőnye.

– Úgy érzem, hogy szakításban jó kilókat tudok hozni, lökésben azonban le vagyok maradva hozzávetőlegesen 6-8 kilóval, ezen kell javítanom. Tavaly ugyan ki tudtam lökni már 113 kilót is, de most a felkészülés során ez ment a legnehezebben, technikailag szétestem, és újra fel kellett építeni magamban a gyakorlatot – fogalmazott a szakítás junior Eb-győztese, akinek idén több sérülés is nehezítette pályafutását: tavasszal egy derék-, nemrégiben pedig egy vállsérülés miatt esett ki egy-két hétre az edzésmunkából. Mindemellett pedig magánéletében is fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen a Körmendi Rendvédelmi Technikumban kezdett el egy kétéves képzést. A súlyemelő napi rutinjában jól megfér egymás mellett a tanulás és a sportolás, erről gondoskodott edzője, Márkus Erzsébet, aki egyeztetett erről Hollósi Gáborral, az iskola igazgatójával. Ennek köszönhetően minden délután csak a sporttal kell foglalkoznia Vikinek.

– Ez az eredmény óriási lökést ad nekem további pályafutásomhoz, hiszen a mögöttem hagyott időszak nem bővelkedett sikerekben, a versenyek nem úgy alakultak, ahogy az elvárható lett volna, de most ezzel ismét el tudom hinni, hogy erős vagyok, tudok még fejlődni, és ki tudom hozni magamból a maximumot, akár már a felnőtt országos bajnokságon is – fogalmazott Viki, aki nem titkoltan már a jövő évi olimpiai kvalifikációs versenyekre fókuszál, hogy részt vehessen a 2024-es párizsi nyári játékokon. Ez nem lesz egyszerű, hiszen lecsökkentették a súlyemelők számát, ami azt jelenti, hogy 60 nő és 60 férfi juthat ki az olimpiára.

– Viki minden támogatást megkap a hazai súlyemelő szövetségtől és a Haladás VSE-től is, hogy megfelelő körülmények között készülhessen a kvalifikációs versenyekre, és eljuthasson Párizsba – tette hozzá Márkus Erzsébet, Viki edzője.

Körmend - iskolánk városa

 

Keresés az oldalon

Zászlófelvonás

Suli kisfilm

Fogadóóra

Hollósi Gábor r. ezredes, Iskola Igazgató minden hónap első keddjén 08.00 és 09.00 óra között igazgatói fogadóórát tart.

Bejelentkezés:

+3694 592 650,

26/6221 (BM)

Elérhetőség, megközelítés

Cím: 9900 - Körmend, Alkotmány utca 5-7.

Körmendi Rendészeti Szakgimnázium a térképen

 

Kapcsolat

 

Hívjon bennünk, vagy írjon nekünk:

Postai cím: 9901 - Körmend, Pf.: 98

Telefon: 94/592-650

Fax: 94/592-650 / 6270-es mellék

E-mail: krvt@krvt.police.hu

OM azonosító: 102493

PIR szám: 720904

Adószám: 15720900-2-51

 

Igazgatói fogadóóra

Hollósi Gábor r. ezredes, Iskola Igazgató:

- minden hónap első keddjén

- 08.00 és 09.00 óra között

 

A fogadóórára bejelentkezés:

06-94/592-650, vagy 26/6221 (BM)

Adatkezelési szabályzat

Akadálymentesítés nyilatkozat