Körmendi Rendvédelmi Technikum

Körmendi Rendvédelmi Technikum

Egyes rendészeti feladatokat ellátók képzése

Alap- és kiegészítő képzést az iskolában, és külső helyszínen is végzünk.

Aktuális képzések részletei...

Közérdekű adatok

Jogszabályok alapján nyilvánosságra hozott dokumentumok, adatok.

Közzétételek...

Lépjen kapcsolatba velünk!

Körmendi Rendvédelmi Technikum
Körmend, Alkotmány utca 5-7.
Tel.: +36 94 592 650
E-mail: krvt@krvt.police.hu

Kedves felvételizők!

Jelentkezési határidő a 2024-25-ös tanévre:

2024. február 19.

Tanulmányokat bűnügyi szakmairányon is lehet folytatni a közrendvédelmi, a közlekedési és határrendészeti szakmairányok mellett! 

Látogassanak el a Felvételi menüpontra, töltsék le az egységcsomagot, és kitöltve küldjék el nekünk 2024. február 19-ig!

Facebook - KRVT

Facebook Körmendi Rendvédelmi Technikum

Facebook - Legyél te is rendőr!

Facebook Legyél te is rendőr

Keresés az oldalon

Határvadász 160 óra kihelyezett gyakorlat - 2017 május

Határvadász 160 óra kihelyezett gyakorlat - 2017 májusA Körmendi Rendészeti Szakgimnázium az ÖJT-HV1 osztálynak 2017. április 18-20-ig, az ÖJT-HV2 osztálynak 2017. május 16-18-ig a 160 órás Határvadász tanfolyamon belül a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén Bácsbokod, Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltségein és a Tompai Határátkelőhelyen tartott kihelyezett gyakorlati foglalkozásokat. Mindkét osztálynak azonos program alapján lett lebonyolítva a foglalkozás.
Az első nap Bácsbokod Határrendészeti Kirendeltség szervezeti felépítését, feladatait, a lakossággal, valamint a szerb határőrizeti erőkkel történő együttműködést ismertette Tettinger Antal r. alezredes, a kirendeltség vezetője.


Második nap az osztályok és a kísérő tanárok megtekintették a Bácsalmáson elhelyezett Command Center szolgálati helyiséget, ahol felhívták a figyelmet, hogy pozitív előrelépés történt az illegális migráció visszaszorításában. Az intelligens biztonsági határzár kiépítésének következményeképpen jelentősen visszaszorult a fizikai határzár megrongálása. Kiemelték, hogy április eleje óta nem volt ideiglenes biztonsági határzár átvágás. Ismertették a kamerák technikai adatait, képességeit, az időjárási körülmények befolyásolásának tényezőit, valamint folyamatosan fejlesztik a technikai rendszert. Ezt követően az osztályok a Bácsalmási Határátkelőhely feladataival ismerkedtek meg, amely korlátozott nyitvatartású és itt láthatták meg először, hogy néz ki az ideiglenes biztonsági határzár dupla kerítéssel. A második nap estéjén éjszakai gyakorlat következett a Bácsbokodi HRK illetékességi területén lévő Bácsborsód térségében, ahol bemutatásra kerültek a kézi hőkamerák, éjjellátók, valamint a mobil hőkamerás autót működés közben megnézhették. Ezek után az ideiglenes biztonsági határzárnál lévő magasfigyelőt tekintették meg, ahol találkozhattak gépkocsizó járőrrel is.
A harmadik nap a Tompai Tranzitzóna megtekintése következett, ahol a hallgatók megismerkedhettek a befogadás menetével, valamint az őrzés szabályaival, illetve a zónán belüli elkülönítéssel. A foglalkozás a határátkelőhelyen folytatódott, ahol Knorné Papp Judit r. őrnagy az átkelőhely vezetője ismertette a határátkelőhelyen történő szolgálatellátást, a feladatokat, a forgalmi adatokat. Bemutatásra került a röntgenkapu, az ipari endoszkóp és a szívdobbanás mérő, továbbá érdekes történeteket mondott, hogy kísérlik meg illegális migránsok a belépő tehergépjárműveken bejutni Magyarország területére.
Mindkét osztály tanulói állományának, de a kísérő tanároknak is a gyakorlati ismereteik gyarapítását szolgálta a három napos kihelyezett foglalkozás.
A Szakgimnázium vezetése ezúton is köszönetét fejezi ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetőjének, Dávid Károly r. dandártábornok Úrnak a lehetőségért, melyet iskolánk határvadász osztályainak biztosított, hogy életszerű körülmények között gyakorlati foglalkozáson betekintést nyerhessenek a rájuk váró szolgálati feladataik ellátására.
További köszönet illeti meg a kapcsolattartó Bíró László r. főhadnagy urat és a Bácsbokodi HRK, a Bácsalmási HRK a Tompai Határátkelőhely valamint a Tompai tranzitzóna foglalkozás vezetőit és dolgozóit, hogy áldozatos munkájukkal segítették a határvadász osztályok képzését.

Körmend, 2017. május 22.
Tóth Tamás r. alezredes
osztályvezető

Kapcsolat

Hívjon bennünk, vagy írjon nekünk:

Postai cím: 9901 - Körmend, Pf.: 98

Telefon: 94/592-650

Fax: 94/592-650 / 6270-es mellék

E-mail: krvt@krvt.police.hu

OM azonosító: 102493

PIR szám: 720904

Adószám: 15720900-2-51

Igazgatói fogadóóra

Hollósi Gábor r. ezredes, Iskola Igazgató:

- minden hónap első keddjén

- 08.00 és 09.00 óra között

A fogadóórára bejelentkezés:

06-94/592-650, vagy 26/6221 (BM)

Akadálymentes nyilatkozat

Weboldal adatkezelési szabályzat

új szerver